Saskia van Boven

Al tijdens mijn studie wiskunde begon ik als docent, eerst in de onderbouw en na het behalen van mijn eerstegraads bevoegdheid uitsluitend in de bovenbouw van Havo en Vwo.  Later werkte ik als afdelingsleider. Daarbij heeft de ontwikkeling van kinderen altijd centraal gestaan. De leerlingen, dat is waar het om draait.

In 2008 ben ik onderwijskunde gaan studeren aan de Radboud Universiteit, waar ik in 2011 cum laude ben afgestudeerd op wiskunde leren in de digitale wiskundeomgeving. Ik heb vervolgens bij CITO als toetsdeskundige gewerkt aan Vwo-examens wiskunde A en wiskunde C.

Van 2011 tot 2022 heb ik aan de Radboud Docenten Academie gewerkt. Daar heb ik mij beziggehouden met het opleiden van (wiskunde) leraren, en met het professionaliseren van (wiskunde)docenten. Tevens was ik als projectleider inhoudelijk en procesmatig verantwoordelijk voor de beschrijving van een nieuw curriculum in de vorm van kernpraktijken en een leerlijn professionele ontwikkeling van de docent. In 2021 heb ik deelgenomen aan het leernetwerk programmatisch toetsen, omdat in de toetsing van het nieuwe curriculum elementen van programmatisch toetsen zullen worden meegenomen.

Om nog meer (ervarings)diepgang te kunnen geven aan begeleiding van bijvoorbeeld docenten of schoolleiding, heb ik in juni 2022 de basisopleiding tot trainingsacteur afgerond. 

Voor meer informatie: Saskia Van Boven | LinkedIn